30 Haziran 2012 Cumartesi

Margarinin Zararları



Alkolden ve sigaradan daha zararlı olarak görülen margarin; vücudumuzdaki toplam uzunluğu 100 km. olan IDY (İnsan Damar Yolları ) ‘nın katili olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar margarin hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. İşte margarinin ürkütücü zararları: Margarin ve Tereyağı arasındaki farklar -Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahip. Ancak tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ içeriyor: Margarindeki 8 grama karşılık tereyağında 5 gram doymuş yağ var. Harvard Tıp Fakültesi’nin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını yüzde 53 artırıyor.
- Tereyağı yemek ise yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşük. Çünkü katkı maddeleri içeriyor.
- Tereyağı margarinden çok daha lezzetli ve diğer yiyeceklerdeki tatları zenginleştiriyor. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan daha az bir süredir üretilmekte. Margarin nedir? -Yağ asitleri çok yüksek olan margarin ”kokusuzlaştırılmış ve arıtılmış sıvı pamuk çekirdeği yağı”nın hidrojene edilmesiyle (moleküler yapısına hidrojen eklemek) yapılmakta. Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat daha arttırdığı iddia ediliyor.
Ayrıca margarin, Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltiyor. (Kötü kolesterol) – HDL’yi düşürüyor. (iyi kolesterol) -Kanser riskini beş katına çıkarıyor. -Anne sütünün kalitesini düşürüyor
- Bağışıklık sistemini zayıflatıyor – Insülin tepkisini düşürüyor. Ve en kötüsü de -Margarinin plastikten yalnızca 1 molekül farklı olduğu söyleniyor.. Uzmanlar bu deneyi öneriyor: -Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin gölge bir yerde açıkta bekletildiğinde, iki gün içinde şunlar gözlemleniyor: Üzerinde bir tane bile sinek olmayacak. Çürümeyecek ve kötü kokmayacak. Uzmanlar bu sonuçları margarinin hiçbir besin değeri olmamasına bağlıyor ve üzerinde hiçbir şeyin gelişmeyeceğinin altını çiziyor. Hatta mikro organizmaların bile yerleşmeyeceğini söylüyor.. Çünkü, margarinin nerdeyse plastik olduğu üzerinde duruyorlar.. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz? Cevabınız “hayır” ise margarin yemeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder