Hamuru
-4 yumurta
-1 bardak şeker
-1 bardak un
-1 bardak irmik
-Yarım bardak haşhaş
-Yarım bardak erimiş tereyağ
-1 p. Kabartma tozu, vanilya
Şerbeti
-2 bardak şeker
-4 bardak su
Kreması
-1 poşet şanti
-1 kaşık tereyağı
-Yarım bardak un
-1 bardak şeker
-2 bardak süt
Hazırlanışı
Şerbet: İlk olarak şerbet kaynatılır ve soğumaya alınır.
Hamuru: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından diğer malzemeler
eklenerek bir kek hamuru elde edilir. Hamur yağlanmış dikdörtgen borcama
dökülerek 175 derecelik fırında
pişirilir.
Krema: (şanti 1 bardak sütle hazırlanıp dolaba konur) Şanti hariç tüm
malzemeler bir arada çırpılır daha sonra pişmeye alınır. Muhallebi kıvamını
alınca soğumaya bırakılır. İyice soğuyan muhallebi ve dolapta bekletilen şanti
mikserle pürüzsüz hale getirilir. Pişen sıcak kekin üzerine soğuk şerbet
dökülür ve ardından biraz bekleyip hazırlanan krema sürülür. En sonunda
kremanın üzerine küçük doğranmış mevsim meyveleri(nar kivi vs.) serpiştirilir.
Dolapta 3 -4 saat bekletilip sevis yapılır.
Püf: Meyveleri doğrayarak hazırlamak isterseniz, bir müddet süzgeçte beklettikten sonra süsleme yaparsanız suları kremaya akmamış olur.
Püf: Meyveleri doğrayarak hazırlamak isterseniz, bir müddet süzgeçte beklettikten sonra süsleme yaparsanız suları kremaya akmamış olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder