30 Haziran 2012 Cumartesi

HAŞHAŞLI KEK



Hamuru

-4 yumurta
-1 bardak şeker
-1 bardak un
-1 bardak irmik
-Yarım bardak haşhaş
-Yarım bardak erimiş tereyağ
-1 p. Kabartma tozu, vanilya

Şerbeti

-2 bardak şeker
-4 bardak su

Kreması

-1 poşet şanti
-1 kaşık tereyağı
-Yarım bardak un
-1 bardak şeker
-2 bardak süt

Hazırlanışı

Şerbet: İlk olarak şerbet kaynatılır ve soğumaya alınır.

Hamuru: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından diğer malzemeler eklenerek bir kek hamuru elde edilir. Hamur yağlanmış dikdörtgen borcama dökülerek  175 derecelik fırında pişirilir.

Krema: (şanti 1 bardak sütle hazırlanıp dolaba konur) Şanti hariç tüm malzemeler bir arada çırpılır daha sonra pişmeye alınır. Muhallebi kıvamını alınca soğumaya bırakılır. İyice soğuyan muhallebi ve dolapta bekletilen şanti mikserle pürüzsüz hale getirilir. Pişen sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülür ve ardından biraz bekleyip hazırlanan krema sürülür. En sonunda kremanın üzerine küçük doğranmış mevsim meyveleri(nar kivi vs.) serpiştirilir. Dolapta 3 -4 saat bekletilip sevis yapılır.

Püf: Meyveleri doğrayarak hazırlamak isterseniz, bir müddet süzgeçte beklettikten sonra süsleme yaparsanız suları kremaya akmamış olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder