Malzemeler:
1 Paket
kısırlık bulgur
1 yemek
kaşığı irmik
1
yumurta
1 yemek
kaşığı dolusu biber salçası
tuz
un
yarım
demet yeşil soğan,
1 küçük
demet maydanoz
sıvı
yağ,
domates
ve biber salçası
1 baş
sarımsak
5 orta
boy domates
Yapılışı:
Bulgur kaynar su ile bir kapta ıslatılır; salça, irmik,tuz eklenir ve kabın
ağzı kapatırız.Yaklaşık yarım saat sonra malzemeler yoğurulmaya başlanır..Bu
arada yumurtası da konur.Bulguru yoğururken bulgurumuzun üzerine su serperiz.
Bulgur sakız kıvamına gelinceye 15 dakika kadar yoğurulur. Cıvık halde olan
hamura un ekleyerek toparlanması sağlanır. Daha sonra elimize fındık
büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp ortasına küçük parmağımızla bir çukur
yaparız.Gerektikçe eller biraz suyla nemlendirilir.Yapılan bu yuvarlakları,
içine un serpilen bir tepsiye koyulur. Daha sonra bir tencerede su kaynatılıp
içine tuz eklenir. Yapılan köfteler içine atılır ve haşlamaya başlanır.
Köfteler suyun yüzeyine çıkınca kevgirle çıkarılır. Yayvan bir tencerede yağda
salça kavrulur. İçine tuz, domates rendesi ve ezilmiş sarımsak konur ve 10
dakika kadar pişmeye bırakılır. Çiğ kokusu giden domatese köfteleri
eklenir.Domates sosu ve köftelerin buluşmasından sonra 10 dakika da böylece
pişirilir.Ocağın altı kısıldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı
da ekleyip tencerenin kapağını kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder