30 Haziran 2012 Cumartesi

SARIMSAKLI KÖFTE (FELLAH KÖFTESİ)





Malzemeler:
1 Paket kısırlık bulgur
1 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
tuz
un
yarım demet yeşil soğan,
1 küçük demet maydanoz
sıvı yağ,
domates ve biber salçası
1 baş sarımsak
5 orta boy domates

Yapılışı: Bulgur kaynar su ile bir kapta ıslatılır; salça, irmik,tuz eklenir ve kabın ağzı kapatırız.Yaklaşık yarım saat sonra malzemeler yoğurulmaya başlanır..Bu arada yumurtası da konur.Bulguru yoğururken bulgurumuzun üzerine su serperiz. Bulgur sakız kıvamına gelinceye 15 dakika kadar yoğurulur. Cıvık halde olan hamura un ekleyerek toparlanması sağlanır. Daha sonra elimize fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp ortasına küçük parmağımızla bir çukur yaparız.Gerektikçe eller biraz suyla nemlendirilir.Yapılan bu yuvarlakları, içine un serpilen bir tepsiye koyulur. Daha sonra bir tencerede su kaynatılıp içine tuz eklenir. Yapılan köfteler içine atılır ve haşlamaya başlanır. Köfteler suyun yüzeyine çıkınca kevgirle çıkarılır. Yayvan bir tencerede yağda salça kavrulur. İçine tuz, domates rendesi ve ezilmiş sarımsak konur ve 10 dakika kadar pişmeye bırakılır. Çiğ kokusu giden domatese köfteleri eklenir.Domates sosu ve köftelerin buluşmasından sonra 10 dakika da böylece pişirilir.Ocağın altı kısıldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da ekleyip tencerenin kapağını kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder