30 Haziran 2012 Cumartesi

ANNEMİN KURABİYESİ


Malzemeler:
-3 yumurta
-1.5 bardak toz şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-250 gr tereyağı
-1 çay bardağı yoğurt
-2 paket kabartma tozu
-6 bardak un

Üzeri İçin:
-1 yumurta akı
-Çekilmiş fındık içi

Yapılışı: Yoğurma kabına un konur. İçine tereyağı eklenir ve iyice yoğurulur. Ortası havuz gibi açılır ve diğer malzemeler eklenir. Kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda yoğurulur. Un yetersiz gelirse bir miktar daha eklenebilir (Yumurtanın büyüklüğü unun miktarını değiştirebilir). Hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Daha sonra önce yumurta akına ardından çekilmiş fındığa batırılarak tepsiye dizilir. 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir örtü örtülür. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder